Zondag 8 juni 2014 wordt een hoogdag voor feestgedruis. Die dag tovert Fiesta Solar het parkje naast het het Stationsplein in Brugge immers om tot een paradijs waar dansbare vibes heersen en waar gezelligheid troef is. Iedereen is er welkom. Toegang is er gratis.

Fiesta Solar 2014 - feestsfeer

Feesten doen we bovendien ten voordele van Solar Zonder Grenzen: een project waarmee de Brugse vzw BISZ zonnekiosken bouwt in West-Afrika. De opbrengst van Fiesta Solar gaat regelrecht en integraal naar de installatie van zonnekiosken in Togo. Op Fiesta Solar stellen we dit project graag aan je voor.

Eenvoudig, goedkoop, duurzaam, ... Zo simpel dat het vreemd is dat niemand daar eerder op kwam. Daarom steun ik. - Lieven Verstraete, projectpeter Solar Zonder Grenzen

zonnekiosk

Een zonnekiosk is een huisje met zonnepanelen, in dorpen waar elektriciteit nog niet, of amper voor handen is. Inwoners kunnen er onder meer hun zonnelampen opladen. Solar Zonder Grenzen introduceert zo een eenvoudige oplossing voor het gebrek aan verlichting na zonsondergang.

zonnelamp

De zonnelampen worden lokaal geproduceerd en zonnekiosken worden uitgebaat door iemand uit het dorp. Zo komen de zonnekiosken ook de lokale economie ten goede.


credits: header & image (left) based on a photo by Judho, Fiesta Solar 2011.
vzw BISZvzw BISZvzw BISZvzw BISZvzw BISZvzw BISZ